Så bor du i Brf Sjöblick

När du köper en nyproducerad bostadsrätt är fördelarna många gentemot att köpa en äldre. Bostäderna håller en hög standard och är byggd med dagens människors behov i tankarna. Bostadsköpet är lugnt och tryggt. Du slipper upptrissade budgivningar och snabba beslut. När du sedan har skrivit på avtalet för bostaden kan du enkelt göra de tillval du finner lämpliga samtidigt som du planerar din nya möblering.

Lägenhetsfördelning

Lägenheterna inom Brf Sjöblick varierar mellan 1-3 rum och kök och ca 38-70 kvm. Totalt finns det 146 lägenheter fördelade på fyra bostadshus. Det planeras även för 4 rum och kök i senare etapper.

Parkering, förråd och tvättstuga

Brf Sjöblick har totalt 86 parkeringsplatser, varav 56 i garage och 30 på mark. Lägenhetsförråd finns delvis i gemensamma utrymmen och delvis i lägenheterna. Det finns två tvättstugor som är fullt utrustade med maskiner från Electrolux. Ekholmsvägen 301 och 303 resp. 305 och 307 delar på varsin gemensam tvättstuga.

Inflyttning

Byggnationen av Brf Sjöblick startade under hösten 2013 och inflyttning i första huset påbörjas preliminärt december 2014.

TV/Telefoni/Bredband

Bostadsrättsföreningen tillhandahåller fastighetsanslutning för bredband, bredbandstelefoni och digital-TV via Telia. Varje bostadsrättsinnehavare väljer själv typ av abonnemang och står för kostnaden som betalas mot separat faktura från leverantör. Föreningen tillhandahåller dock ett startpaket/grundutbud för digital-TV – den avgiften faktureras på månadsavin.

El, värme och vatten

Fastighetsel, uppvärmning och vatten ingår i årsavgiften. Förbrukning av hushållsel, inklusive driftkostnaden för elkomfortvärme i lägenheterna, betalas via enskilda abonnemang av respektive medlem. Ett system för individuell mätning av varmvattenförbrukning, EcoGuard, kommer att finnas i varje lägenhet. EcoGuard gör att varje bostadsrättsinnehavare kan följa och påverka sin egen förbrukning. Det finns därför möjlighet för föreningen, om de så önskar i framtiden, att debitera respektive lägenhets faktiska förbrukning av tappvarmvatten.

Drift och skötsel

Bostadsrättsföreningen ansvarar för drift och skötsel av gemensamma utrymmen och markytor samt för den tekniska och ekonomiska förvaltningen genom avtal med fastighetsförvaltare. Kostnaden för dessa delar är inkluderad i årsavgiften.

Miljö

Åke Sundvall Byggnads AB arbetar med stor miljömedvetenhet i bostadsbyggandet. Byggmaterial väljs med hänsyn till miljöbelastning och till människor som är allergiker eller extra känsliga. I bostäderna läggs parkett i rum och klinker i våtrum. I miljöarbetet ingår även att bygga energi-effektiva bostäder. Kombinationen av fjärrvärme och värmeåtervinnande ventilationssystem ger en effektiv uppvärmning, vilket innebär nytta både för den egna plånboken och för vår omvärld.

Finansiering

Bostadsrättsföreningens lån för att bygga (byggkreditiv) har lämnats av Handelsbanken, som Åke Sundvall Byggnads AB valt att samarbeta med i projektet. Handelsbanken kommer även att erbjuda dig som bostadsrättsköpare fördelaktiga lånevillkor till insatsen, givetvis efter sedvanlig kreditprövning. Mer information o, det kan erhållas från mäklaren.

Föreningens styrelse

Åke Sundvall Byggnads AB har bildat bostadsrättsföreningen och utsett deras första styrelse. I styrelsen ingår tre representanter från Åke Sundvall Byggnads AB med lång erfarenhet från styrelsearbete, med uppgift att företräda de kommande medlemmarnas intressen. Styrelsen utses av Åke Sundvall Byggnads AB till och med ett år efter godkänd slutbesiktning av föreningens fastighet. Därefter tar föreningens nya medlemmar över och driver verksamheten vidare.

Byggnadsbeskrivning

Stomme Betong
Fasad Putsad
Innerväggar Betong/Regelverk med gipsskivor
Yttertak Protantak
Trappa Betong med plan-/sättsteg i gjuten terrazzo.
Fönster och fönsterdörrar Glidhängda treglasfönster av trä/aluminium. Vissa är fasta.
Balkong Betong med glasräcke.
Ytterdörr Säkerhetsdörr i stål.
Värme Fjärrvärme med vattenburna radiatorer och synliga stammar.
Ventilation Mekanisk till- och frånluftsventilation med värmeåtervinning, FTX-system.
Garage Asfalt och betong ytterväggar

 

Lägenhetsbeskrivning

KALL/KAPPRUM

Golv Instegsklinker/Mattlackerad ekparkett 3-stav.
Sockel Slät, vitmålad träsockel.
Vägg Målas
Tak Målas
Övrigt Kapphylla dubbel 600 mm med klädstång, ek/grå. Högskåp lika kök. Knoppar & handtag lika kök.

 

BADRUM

Golv Klinker. Golvvärme.
Vägg Kakel
Tak Målas klass VT
Övrigt Toalettstol Ido vit. Spegelskåp och vägghängd kommod med tvättställ HAFA East, vitt utförande med slät front. Duschskärm i klarglas. Blandare. Belysning: tak- och väggarmatur av typen vit porslinssockel med glaskupa. Handdukstork, toapappershållare, handdukshängare & klädkrok i blank krom. Förberett för tvättmaskin.

 

KÖK

Golv Mattlackerad ekparkett 3-stav.
Sockel Slät, vitmålad träsockel.
Vägg Målad. Stänkskydd: kakel 100x300mm.
Tak Målas
Övrigt Slät vit köksinredning, Myresjö Aspekt. Bänkskiva i svart laminat med nedsänkt rostfri diskho. Belysning: bänkarmatur under överskåp samt takarmatur. Vitvaror i vitt utförande fabrikat Siemens: kyl och frys resp. kyl/frys, diskmaskin, spis med glaskeramikhäll samt spiskåpa.

 

VARDAGSRUM

Golv Mattlackerad ekparkett 3-stav.
Sockel Slät, vitmålad träsockel.
Vägg Målas
Tak Målas
Övrigt Fönsterbänkar i polerad marmor.

 

SOVRUM

Golv Mattlackerad ekparkett 3-stav.
Sockel Slät, vitmålad träsockel.
Vägg Målas
Tak Målas
Övrigt Fönsterbänkar i polerad marmor. Garderober utseende lika kök.

 

FÖRRÅD/KLÄDKAMMARE

Övrigt Hylla med klädstång och i förekommande fall städskåp. Väggarmatur av typen vit porslinsockel med glaskupa.

 

Vi reserverar oss för eventuella ändringar och tryckfel. Bilderna är illustrationer och kan avvika från verkligheten

Kontakt

NYFIKEN?

Fyll gärna i intresseanmälan så skickar vi dig löpande information om våra bostäder i Brf Sjöblick. Vi värnar om dig som är intressent – därför kommer du bl.a. att bli informerad om bl.a förhandsvisningar innan säljstart där du erbjuds möjligheten att boka just ditt drömboende.

Försäljningen sker genom Fastighetsbyrån i Skärholmen och du är varmt välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare Oguzhan Yayla på telefon 0701-088821 eller e-post: oguzhan.yayla@fastighetsbyran.se

Kontakta mäklare
Fastighetsbyrån
Oguzhan Yayla
0701-08 88 21
oguzhan.yayla@fastighetsbyran.se
Fastighetsbyrån
John Borja
0705-26 03 20
john.borja@fastighetsbyran.se